divendres, 5 de febrer del 2010

Viatge a Andalucia II

4- Ecoindalo.

En Paco Canton ens va rebre enmig del mar de plastic, a la vora d'una gasolinera en la sortida de l'autovia. El vam seguir entre hivernacles fins que varem arribar a un lloc com un altre enmig de molts iguals. Una dona trafegava caixes amunt i avall, inquieta, nerviosa. Ens la va presentar com la seva companya.

Ecoindalo es un magatzem pensat, ni gran ni petit, n'hi ha prou, net, endreçat. Radere del magatzem i flanquejada per grans hivernacles en Paco hi te una finca de 1/2 hectàrea a cel obert, també neta i endreçada... i divertida, agrupades en societats enginyoses les plantes no perceben la pressió de El Egido i exhibeixen una vida sense pesticides sorprenentment alegre.






"Las ecocajas " del Paco son diverses, de 10, 8 i 6 kilos i preus de 15 a 30 € i inclouen fins a 12 o mes referencies per caixa. Son caixes de cartró obertes, del tipus habitual, això si amb banderes espanyoles i al·lusions a los "frutos de España". En venen unes 300 a la setmana, i a mes tenen uns quants coles... una passada. De Granada a Madrit i d'Almeria a Cadis.


Ens van preparar un dinar carnívor al seu forn de pa autogestionat. Aquest forn mereix una entrada completa en aquest bloc , i de segur que la tindrà. El dinar copiós i ben regat va donar per molt, s'hi va afegir un altre pagès , l'Antonio, un paio pelat i sarcàstic que encavat ens va ensenyar el seu hivernacle. Varem fer política, ens van oferir col-laboració transnacional i al capvespre vam enfilar cap a Pizarra.


Ecoindalo tampoc paga a temps ,com a mínim triga massa a pagar, com a molt es morós.I això es com una llosa insuperable a l'hora de fer-ne la valoració, per molta empatia que hi tinga amb el Paco.


5-Guadalorce Ecológico. Pizarra -Coin . Malaga.

Mercat a Pizarra.
El poble es molt pintoresc, amb comte escut i palau i tot, i guardia civil, i cal, de tant andalús que es sembla mexicà. A la plaça hi ha el mercat ecològic. Paradetes de fusta amb tendals de roba, colors llum, tot molt arreglat . Es distribueixen les parades en un cercle irregular i gran, de mes de trenta metres a l'ample , set o vuit parades molt ben guarnides, fa molt goig . Bona presentació i bon producte, hi ha de tot, fruites i verdures del temps,en quantitat i de de bona qualitat, i alguna cosa de fora, no massa.
Un container a la vora de la `plaça ens indica que el guarniment i els taulells son públics, no es cap sorpresa veure el recolzament constant de l'administració. A les parades els hi falta clientela, ens expliquen que es un mercat molt nou i li costa d'arrencar . Els preus son barats, massa i tot pel meu gust.
Excel-lent, no podíem acabar millor aquesta turné .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada